TŰZVONAL - Tűzoltóságok Bevetés Irányítási Rendszere

TŰZVONAL - Tűzoltóságok Bevetés Irányítási RendszereA Tűzvonal Térképes Riasztási Rendszer a tűzoltóságok káreset rögzítési és kezelési feladatainak gyorsabb, hatékonyabb ellátását elősegítendő került kifejlesztésre.

Az alkalmazás használata lehetővé teszi

  • a riasztás beérkezése és a telephelyről történő indulás között eltelt idő minimalizálását,
  • a káreset helyének pontos meghatározását,
  • a káreset helyszínének térképes megjelenítését, a környező tűzcsapok főbb adataival együtt,
  • a tűzcsapok nyilvántartását,
  • kiemelt objektumok kezelését,
  • a Káreset Felvételi Lapok kezeléséevel, tűzcsap és kiemelt objektum nyilvántartással kapcsolatos adminisztratív munka megkönnyítését.

A Tűzvonal Rendszer által nyújtott főbb szolgáltatások

Káreset Felvételi Lap kitöltése és kezelése

A Káreset Felvételi Lap kitöltése a rendszer segítségével történik. A káreset helyének pontos meghatározását a tűzoltóság illetékességi körébe tartozó területek digitális térképe, tömbhatáros címállománya, és az országos közutak jegyzéke teszi lehetővé.

A rendszer segítségével a riasztás beérkezésétől számított három percen belül vonulási terv készíthető. Az egységek vonulási terve nyomtatott Káreset Felvételi Lapot, a helyszínre vezető útvonal áttekintő térképét és szöveges leírását, valamint a káreset helyszínrajzát tartalmazza. A helyszínrajzon feltüntetésre kerülnek a káreset közelében található tűzcsapok, valamint az egyes tűzcsapokhoz a rendszerben rögzített adatok.

Tűzcsap adatok kezelése

A tűzcsapok nyilvántartása a programrendszer tűzcsap adatbázisának segítségével lehetséges, mely tartalmazza a tűzcsapok helyére, méretére, elhelyezkedésére, működőképességére vonatkozó információkat. A tűzcsap adatbázis szöveges állományként exportálható, ezzel megkönnyítve különböző jelentések készítését.

Kiemelt Objektumok kezelése

Az riasztási tervvel rendelkező kiemelt objektumok is adatbázisba szervezhetők. A káreset felvételi lap kitöltésekor listából választható ki a kiemelt objektum, ezzel is gyorsítva az adatfelvételt. Az objektumhoz rögzített speciális adatok automatikusan megjelennek a Káreset Felvételi Lapon.


Rendszerünket a Miskolc, Pomáz és Tatabánya Tűzoltó Parancsnokságán használják.