TerKor - körzetesítés könnyedén!

TerKor - körzetesítés könnyedén!Okozott már gondot az Önnek választási-, háziorvosi-, fogorvosi-, óvodai vagy iskolai ellátási területek kialakítása? A finanszírozó évekre visszamenőleg kért már Öntől kimutatást az egyes területek lakosság adataira vonatkozóan? Több munkatársa, hosszú időn keresztül készített statisztikákat a lakosság létszámának változásáról? Mindezeknek a feladatoknak a hatékony, könnyen kezelhető formában történő elvégzésére készítettük el a TerKor fantázianevű, digitális térképre alapülő körzetesítő alkalmazásunkat.

Az alkalmazás elkészítésénél azt tartottuk szem előtt, hogy a felhasználónak ne kelljen speciális térinformatikai ismeretekkel rendelkeznie, – ezeket a háttérfeladatokat az alkalmazás üzembe helyezése előtt mi ellátjuk – csupán a térképen egér segítségével kell körberajzolnia azokat a területeket, amelyeket körzetbe szeretne sorolni, s online módon figyelemmel követheti a kijelölt területre vonatkozó statisztikai vagy éppen lakosság-szám mutató alakulását.

Az alkalmazás működéséhez szükséges adatok a Népesség nyilvántartó adatbázisból kerülnek átadásra, s ezzel biztosítható, hogy a felhasználók mindig aktuális adatokkal rendelkezzenek. A program segítségével különböző időpontokhoz tartozó körzet statisztikák utólag is rekonstruálhatóak, az adott időpontban érvényes lakosság és címadatok alapján..

A térinformatika területén napjaink fejlesztési jelszava: könnyen kezelhető, egyszerű külső, professzionális belső.


Rendszerünket Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala használja körzetesítési feladatok elvégzéséhez.