KSHSTAT 2008 - továbbfejlesztett körzetesítő programrendszer

KSHSTAT 2008 - továbbfejlesztett körzetesítő programrendszerA "KSHSTAT 2008" fantázianevű továbbfejlesztett körzetesítő program segítségével a különböző célokra használható körzetek kialakításakor lehetőség nyílik a Központi Statisztikai Hivatal által biztosított statisztikai jellegű adatok figyelembevételére. A rendelkezésre álló statisztikai adatok különálló, jól szerkeszthető fájl formátumban kerülnek tárolásra. A KSH adatbázisából exportált adatok különböző aggregáltságban érhetőek el, úgy, mint háztömb, postai irányítószám, település vagy speciálisan kialakított körzet szerint.

A statisztikai-mutató fájlok alapján az aggregáltsági egységek különböző színekkel jelölhetők meg. A színskála, illetve a színek felosztásának mértéke szabadon állítható, az ábrázolás módja lineáris, quintilis és felhasználó által definiált skála alapján történik. A kialakításra került - az egyes statisztikai mutatóknak megfelelő - színtérképek képfájlba menthetők és nyomtathatóak.

A körzetek kialakítás során megjeleníthetőek tömbszintű statisztikai adatok, melyek a Népszámlálási Adatbázisból és az Önkormányzat birtokában lévő adatokból állíthatók össze, s az alkalmazás segítségével valós idejű össegzést kapunk a megjelenített mutató alakulásáról.

A térinformatika területén napjaink fejlesztési jelszava: könnyen kezelhető, egyszerű külső, professzionális belső.


Rendszerünket a KSH Népszámlálási Főosztálya, a Városkutatás Kft., valamint Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala használja körzetesítési feladatok elvégzéséhez.